Bărbați care urăsc femeile

Dacă aș fi bărbat mi-aș dedica existența pentru a le urî. Pentru a le urî părțile interioare și a profita de părțile exterioare ale produsului numit ‘femeie’. Dar aplicând un principiu de bază va rezulta o regulă și o sută de excepții. Bazându-ne pe imaginea creeată în societate, femeii îi este iertat orice cu o singură condiție: să aibă un corp frumos. Nu cred că cineva se plânge de abundența de siluete lucrate la sală ce ne umplu străzile în ultima vreme, dar nu cred nici că toate femeile sunt sau își doresc să arate ca ele indiferent de cât de mult este ridicat în slăvi acest model de prințesă musculoasă. Poate că unele dintre noi, ființe umane feminine, sunt fericite cu consecințele mâncatului de ciocolată și uitatului la seriale dramatice pe o canapea comodă în mijlocul nopții. Poate că aceastei părți a populației nu îi convine faptul că sunt prezentate doar modele pe un anumit tipar cerând acceptarea societății cu privință la faptul că se poate trăi și altfel. O zi de leneveală nu este echivalentul unui stil de viață nesănătos sau, mai pe limba voastră, o bluză frumoasă nu este echivalentul unei garderobe impresionante.
Revenind la marea majoritate a femeilor pe care le vedem în jurul nostru, acestea se consideră la rândul lor victime. Victime ale privirilor bărbaților, sau cel puțin spun că se simt victime. De ce te-ai îmbrăca într-un anumit fel dacă știi că acest mod de a te îmbrăca te face să te simți incomod? Răspunsul este unul simplu, pentru a atrage atenția, atenția pe care apoi o resping vehement spunând că ea nu are nici o vină.
Poate este prea târziu ca eu să mai am ordine în gânduri. Poate că unele femei nu vor purta niciodată un tricou larg împreună cu o pereche de blugi ce nu au fost cumpărați rupți în genunchi și își vor strâmba nasurile pudrate la văzul unei perechi de converși ce arată exact așa cum trebuie. Murdari. Murdari la fel ca și aerul îmbâxit pe care îl respirăm din jurul prințeselor îmbălsămate în cel mai groaznic parfum floral ce își echilibrează cafeaua din mâna dreaptă cu geanta de un roșu strident care să o asigure că nu a trecut neobservată.
Costumele bărbaților sunt clasice. Orice este clasic este bun….doar i se spune clasic pentru un motiv. Nu îți transmite nici prea multă sobrietate, nici nu semnalează o persoană mult prea săritoare. Sunt perfecte pentru că te lasă să îți imaginezi pesoana ce îl poartă ca fiind exact așa cum vrei tu, în același timp ne sugerându-ți nimic și lăsându-te pe tine să alegi ce vrei să crezi despre el.
Rochiile de alt fel sunt o îngrijorare pentru unele purtătoare, acestea gândindu-se la imperfecțiunile pe care le lasă la vedere. Acestea adesea sunt crispate și îngrijorate. Din acest motiv ele nu dansează așa cum ar vrea. Femeile ar trebui să danseze. Toate. Dansând vezi tot ce este mai frumos în jurul tău, iar adese ori frumusețea pe care o descoperi în timp ce dansezi este cea naturală, cea cu care fiecare dintre noi s-a nascut. Trist este că mulți uită să fie frumoși în propriul lor fel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s